MUUT KOTIA ETSIVÄT ELÄIMET

"Piip", narttu
Amerikkalaisperäinen työkoirarotu
Alle 5v
Piipin elämää sijaiskodissa voi seurata Facebookissa!
Eläinsuojelullisista syistä kerromme Piipin tarinaa sensuroiden.

Piip on alle 5-vuotias amerikkalaisperäistä työkoirarotua edustava pieni tyttö, joka on leimattu ongelmakoiraksi. Rauhallisessa ympäristössä Piip on kuitenkin osoittanut olevansa kaikkea muuta kuin sitä ja ainoa "ongelma" onkin oikeastaan koiran reaktiivisuus. Kyseessä on aktiivinen, älykäs, humoristinen ja äärimmäisen herttainen koira, joka rakastaa ihmistään joka solullaan. Se haluaa tehdä ja näyttää osaavansa. Piip haluaa olla hyvä koira. Perushoitotoimenpiteet onnistuvat ongelmitta. Piip tutustuu mielellään myös tuntemattomiin aikuisiin ja ottaa vieraat vastaan ystävällisesti. Lasten kanssa vahva koira voi kuitenkin olla vaarallinen, sillä Piip ei aina ymmärrä olevansa suuri ja lapsen arvaamaton käytös voi myös vaikuttaa koiraan negatiivisesti.

Piipin unelmakoti on maaseudulla, missä naapuriin tai tielle ei ole ikkunoista näköyhteyttä, jolloin yksinolon pitäisi onnistua ongelmitta. Tuossa kodissa ei ole lapsia, vaan ainoastaan aikuinen / aikuisia, joille koira on pitkäaikainen haave ja joilla on kokemusta reaktiivisista koirista. Koiraan ollaan halukkaita sitoutumaan mahdollisesti seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi ja sen reaktiivisuus otetaan vastaan henkilökohtaisena haasteena ohjaajana, eikä pois kitkettävänä vikana. Kodissa ei huudeta vaikka verhot olisi revitty alas, vaan tähän osataan suhtautua huumorilla. Piip ei nuku lattialla, vaan oman ihmisensä kainalossa peiton alla, vaikka välillä kuorsaa ja piereekin. Unelmakodin ihminen on lempeä, johdonmukainen, huumorintajuinen, aktiivinen, leikkisä ja fyysisesti riittävän vahva hallitsemaan n. 30 kiloisen koiran, eikä pelkää vaikka koira käyttäisi innostuessaan hampaita tai hyppäisi vasten. Ihminen tietää mitä positiivinen vahvistaminen ja vastaehdollistaminen ovat. Elämässä vakaus ja selkeät rutiinit ovat tärkeitä. Tulevassa kodissa ei ole muita eläimiä. Aidattu piha / mahdollisuus aidata piha / muu mahdollisuus ulkoiluttaa koiraa vapaana aidatulla alueella (ei kuitenkaan koirapuistossa) ja karviaispensaat (Piip kerää marjansa itse) ovat plussaa.

Piip tullaan luovuttamaan tulevaan kotiin haastattelujen sekä kotikäynnin jälkeen ensin sijaiskotiin koeajalle, jonka jälkeen katsotaan onko adoptio mahdollinen. Piip luovutetaan sterkattuna, sirutettuna ja rokotettuna.

Kerro itsestäsi ja kodistasi meille sähköpostitse osoitteeseen elaintiimi@gmail.com.
Jotta hakemuksesi otetaan käsittelyyn, sinun tulisi täyttää edellämainitut kriteerit (kerrothan niistä meille) ja vastata hakemuksessasi myös seuraaviin kysymyksiin omin sanoin, mahdollisimman laajasti:

1) Mitä reaktiivinen koira tarkoittaa?
2) Miten käsittelet reaktiivista koiraa?
3) Mitä tarkoittaa vastaehdollistaminen?
4) Mitä johtaminen mielestäsi tarkoittaa?
5) Millaista arkesi on?
6) Mitä teet koiran kanssa?