LÖYTYNEET KISSAT:

Talteenotettu 4.11 Ähtärin keskustasta n. 3-4 kk ikäinen kissanpentu.


Tiedustelut elaintiimi@gmail.com tai
yhdistyksen messenger.

TALTEENOTETTU

Alavus, Töysä, Ritola

Kissa, tyttö.

Nyt olis kuulkaa aika laittaa ne puskaradiot laulamaan ja etsitään porukalla tämän kissan koti. Se kun voi olla kauempanakin.

Tämä isohko rouvakissa ilmestyi kuin tyhjästä erään omakotitalon pihaan ja siihen jäi pyörimään.
Kissaa kuvattiin riistakameralla ja oli epäily tiineydestä. Yhteistyössä asukkaiden kanssa aloitimme loukutuksen ja lopulta kissa saatiin kiinni. Käytös oli epäilevää, mutta se nyt on enemmän sääntö kuin poikkeus loukussa olevalle kissalle.
Tiineys epäily siivitti äkkilähdön eläinlääkäriin ja kappas, eihän rouva ollutkaan tiine, vaan suolistossa iso massa oli jäänyt kurvissa jumiin ja aiheutti aikamoisen kaasuyllätyksen. Tiedätte kunnon ruokailun jälkeen sanonnan; olo on kuin heliumpallolla. Ei paljon heittänyt rouvan tilasta se vertaus.
Joka tapauksessa kissa päätettiin samaan rahaan sterkata, kun kerran lekurissa oltiin ja siinä tuli seuraava yllätys, rouvalta olikin jo reppu poistettu, eli selvä todiste siitä, että joku on kissasta välittänyt ja jonkun se on ollut.

Joten, nyt etsitään rouvalle, joka muuten sai meillä työnimen E.Ahtisaari, sitä omistajaa, kotia, jossa tätä muodokasta leidiä kaivataan.
Kissa on kesy ja kun kaasut on saatu pihalle ja suolisto rauhoitettua kunnon ruoalla, paljastuu kiukun alta pehmoinen tyttö, joka ansaitsee löytää tiensä kotiin.
Sirua ei ollut.

Yhteydenotot elaintiimi@gmail.com tai Messengerin kautta.

Ilmoitus facebookissa 7.7.19


Alavudella tiellä 66 auton alle jäänyt kissa. Siirrettiin tien reunaan, oli kankea, joten turma käynyt jo tovin aikaisemmin. Saa jakaa johonkin Alavuden seudun ryhmään, jos tavoittaisi omistajan (itse en tuon seudun ryhmiin kuulu, ohikulkumatkalla vain). Kartassa sijainti suunnilleen. Ennen grilliä kun Kuortaneelta päin tullaan.

ALAVUS 4.3.19 LÖYDETTY KUOLLEENA

Salmentien ja Lapinkyläntien risteyksestä hieman Keskiselle päin.

Iso mustavalkoinen kissa jäi auton alle tänään. Kissa haettu pois tienreunasta eikä ollut sirua. Kuvan saa pyytämällä.
Kiitos lukuisista ilmoituksista ja erityisesti Sinulle, joka nostit kissan pois keskeltä tietä.
Omistaja voi kysyä kissaa meiltä. Säilytämme hetken aikaa ja sitten toimitamme tuhkaukseen, mikäli omistajaa ei löydy.

LÖYDETTY KUOLLEENA 1.3.19 ÄHTÄRI


Kissa jäänyt eilen auton alle ja nostettu pysäkille. Etsitty jo eilen ilmoituksen perusteella, mutta löytyi vasta tänään. Kissalla panta kaulassa. Emme itse valitettavasti nyt pääse kissaa noutamaan sirun tarkistukseen, eli jos joku ystävällinen ihminen voisi tämän reppanan käydä hakemassa pois ja tuoda joko meille tai viedä eläinlääkäriin sirunlukuun, niin olisimme kiitollisia avusta. Tai jos joku tunnistaa kissansa, niin käy hakemassa se.
Sijainti Itä-ähtärin tien ja puistotien risteyksessä tien oikealla puolella linja-auto pysäkillä.

EI HERKILLE!!

OTETTU HALTUUN KISSA ALAVUS HAKOJÄRVI 21.1.19

Onko sinulla ollut mustavalkoinen, puolipitkäkarvainen kissa, joka on saanut ulkoilla vapaasti ja kadonnut syksyllä? Tyttö kissa.

Tyhjennämme nyt erästä usean kymmenen kissan populaatiota ja sieltä löytyi kissa, joka ei kuulu ns.perusporukkaan.
Kissa on tullut sinne syksyllä ja on ollut sisätiloissa. Kissa oli löydettäessä niin kamalassa kunnossa, että vastaavaan ei ihan joka päivä törmää.
Tiedättekö miltä näyttää eläin, joka mätänee ulkoa ja sisältä. Mitä kipua ja kärsimystä menneet kuukaudet sille ovat olleet.

Tässä on yksi surullinen esimerkki siitä, miten voi vapaasti ulkoilevalle kissalle käydä. Eikä edes tarvita autoa, eikä petoeläintä. Riittää vain ihminen jää väärä pihapiiri.

KUVAT KISSASTA VOIVAT JA VARMASTI JÄRKYTTÄVÄT HERKIMPIÄ.

Pahoittelemme.
Mutta hyssyttely ja silmien ummistaminen kissojen tilanteesta täällä Etelä-Pohjanmaalla ja ylipäänsä Suomessa on aivan järkyttävä. Nämä asiat pitää kertoa ja näyttää. Asiat eivät muutu lakaisemalla ne maton alle ajatellen että "sehän on vain kissa" tai "Apua, en kestä katsoa."
Tämä oli kissa, yksi monista, jotka ovat tuossa tilanteessa vain ja ainoastaan ihmisen vuoksi. Yksikään näistä ei ole pyytänyt päätyä populaatioihin, rääkkäjien käsiin, ulkokissaksi jne. Vastuu on meidän ihmisten ja meidän pitää se kantaa näiden kaikkien kohdalla.
Se rähjäinen populaatiokissa on meille aivan yhtä arvokas elävä olento, kuin se kallis rotukissakin. Ja niistä aroista kissoistakin suurimmasta osasta saa kotikissoja jos haluaa. Se vain vaatii aikaa ja aikaa. Monet sairaudet on hoidettavissa, lihasköyhyys hoidettavissa, luottamus voitettavissa jne.
Kiitos muiden yhdistysten ja nyt myös viranomaisten, me voimme tälle populaatiolle tarjota vaihtoehdon. Kissoja on kymmeniä. Osan joudumme todella huonon kunnon takia päästämään pois, mutta osa saa uuden elämän.

Mutta, kun eilen
tämän nimettömän pienen kissan silmät pyysivät apua...Voin kertoa, että se katse ei lähde mielestä eikä verkkokalvoilta ikinä pois. Eikä myöskään se, miltä ne näytti siinä lääkärin pöydällä. Suu täynnä kasvamia, mätää...tassu halki, turvonnut palloksi ja siitä valui mätää, kovettuneita mätätakkuja ympäriinsä, alapäästä valui joka pakasta mätää... Ei tällaista kertakaikkiaan saa tapahtua!!!! Helevetti sentään, missä on ihmisyen inhimillisyys, empatia, maalaisjärki...
Luojan kiitos sen kärsimys loppui eläinlääkärin luona eikä vielä ehkä kuukauden kitumisen jälkeen yksin jossain nurkassa.

Lepää rauhassa pieni. Ja anteeksi. Anteeksi meidän ihmisten puolesta.

Jos tunnistat kissan, niin ota yhteyttä.
elaintiimi@gmail.com/ 0406303162

9.1.2019

Huomio Kuortane ja lähialueet. Onko kissa kateissa?

Eilen saimme yhdistyksellemme kissan, joka on loukutettu populaation hävityksessä muun tahon toimesta.
Tämä kissa ei päätynyt, luojan kiitos, katsomaan metsästäjän piippuun, kuten ne muut, vaan pääsi meille.
Kissa on ulkoisesti hyvässä kunnossa, on kiltti ja aivan selvästi ollut jonkun kissa.
Nyt on meillä erittäin vahva epäilys, että tämä kaveri ei välttämättä edes kuulu tuohon hävityksessä olleeseen populaatioon, vaan on jostain muualta.
Jos sinulta on kateissa kuvassa näkyvän kaltainen kissa, niin ota yhteyttä meihin.
Mikäli kotia ei löydy, etsimme tälle hurmurille uuden kodin.
Lisää kuvia tulossa illalla.

0406303162 (myös txt ja Whatsapp)
elaintiimi@gmail.com

TALTEENOTETTU ALAVUS keskusta 30.12.2018

Tänään jäi kuvan pieni tyttökissa auton alle 66:lla ja saimme pyynnön poliisilta käydä hakemassa kissa, koska ulkoiset vammat olivat vain takajalassa.
Kissa vietiin eläinlääkäriin ja ultran tutkimuksissa selvisi, että se saattoi olla tiine alkuvaiheessa ja vatsaontelossa oli runsaasti verta. Peräsuolesta tuli myös verta. Takajalka oli sijoiltaan/murtunut ja kissa oli kuiva.
Yhdessä eläinlääkärin kanssa päädyimme päästämään kissan parempaan paikkaan.
Kissalla ei ollut sirua ja sillä oli paljon ulkoloisia ja paleltumia korvissa.
Omistaja voi halutessaan olla yhteydessä Alavuden eläinlääkäriin. Kissa menee sen kautta yleistuhkaukseen eläinsuojelutapauksena.
Jälleen yksi turha kuolema.

Haluamme kiittää sitä henkilöä, joka poliisille teki yliajosta ilmoituksen ja Alavuden poliisia, että ottivat meihin yhteyttä.
Näin kissan ei tarvinnut kuolla pakkaseen vakavien vammojen seurauksena.

Lepää rauhassa pieni. Sait lähteä sateenkaarisillalle sylissä.

LÖYDETTY KUOLLEENA ALAVUS Kolisto 21.12.2018


**EDIT: 22.12.18**

❗Kissan omistaja löytyi ja Alavuden seudun Eläintiimi Ry tulee viemään asian taustojen perusteella viranomaiskäsittelyyn.❗

Vaikka emme kissan historiaa tiedä, niin silti tämä sama kohtalo uhkaa kaikkia ulkona ominpäin kulkevia kissoja. Eli tämä on tapaus omistettu erityisesti teille, jotka sen ulko-oven avaatte kissoillenne.

Tällä kissalla ei ollut suojelusenkeliä mukanaan. Ensimmäinen havainto kissasta on jo n.kuukauden takaa. Sitten se katosi ja nyt ilmestyi uudelleen. Enää vain apumme ei sitä tavoittanut.
Suojaa etsiessään se on käpertynyt levyn taakse hakien lämpöä ja turvaa hallin taustalta. Kuitenkin ravinnon puute ja kylmät yöt veivät voiton ja kissa on jäätynyt siihen paikkaan.
Tiimimme kävi hakemassa jäätyneen pienen pois.
Tämä on väärin, niin helvetin väärin. Yksikään elävä olento ei ansaitse kuolla kylmyyteen, yksin ja hitaasti. Mikään perustelu kissan onnellisesta elämästä vapaasti ulkoilevana ei oikeuta ihmistä tämän kaltaiseen välinpitämättömyyteen. Ei mikään. Ja jos kissasi karkaa, katoaa, ilmoita siitä välittömästi meille, löytölöihin, netissä ja kauppojen seinillä. Siruta kissasi niin se löytää kotiin helpommin.
Ja näitä saman kohtalon omaavia kissoja on paljon. Siis todella paljon. Liikaa.

Tämä kissa on ns.naamiokissa eli ei mikään perinteinen maatiainen. Tulemme selvittämään kissan lähtökohtia ja asia tullaan viemään eteenpäin, mikäli tilanne sitä vaatii.
Jos sinulla on tietoa kissan liikkeistä tai omistat kissan, ole meihin yhteydessä!

LÖYTYNYT KUOLLEENA 2.8.18 ALAVUS RANTATÖYSÄ

Musta/valkoinen kissa auton alle itärannan risteyksestä vähän kätkänjoelle päin sillan kupeessa oikealla puolen tietä! Tällä hetkellä kissa on kuulemma tien sivussa.