LÖYTYNEET KISSAT:

HAVAINTO 7.10.2019

(KOPIOITU FACEBOOKISTA)

Kenen kissa? Ensimmäisen kerran nähty keväällä, muutamia kertoja kesällä (meni aina lujaa karkuun) ja nyt tulee oven taakse. Tosi nälkäinen ja arka, mutta tänään antoi silittää.

Alavus/Sääskiniemi.

HAVAINTO 24.9.19


ALAVUS, PÖSÖNTIE

Tällainen komea kaveri on ilmoittajan mukaan jostain ilmestynyt viime keväänä ja edelleen hengailee alueella.
Tunnistaako kukaan kulkuria omakseen?
Yritämme saada järjestettyä tälle sijaiskotiin paikkaa, mutta ihanteellisinta olisi, jos tätä kautta löytäisi omaan kotiinsa takaisin. Yöt kun ovat jo aikas vilpoisia...

Edit.24.9.19 klo.22.14

Kissa otettu nyt ilmoittajan toimesta sisälle lämpimään ja odottelee mahdollista omistajaa siellä ��. Yhteystiedot saa meiltä.

elaintiimi@gmail.com

TALTEENOTETTU KUORTANE KESKUSTA 3.9.19

Pitemmän aikaa kaupalla oma-aloitteellisesti työskennellyt, koiranruokien harras esimaistelija, on nyt henkilökunnan toimesta otettu kiinni.
Näyttääkö tämän kulinaristin nassu tutulta? Jos näin, niin otappa yhteyttä, jotta kissa pääsee takaisin omien lihapatojensa ääreen.
Arka tapaus.

0406303162 / elaintiimi@gmail.com

Ilmoitus facebookissa 7.7.19


Alavudella tiellä 66 auton alle jäänyt kissa. Siirrettiin tien reunaan, oli kankea, joten turma käynyt jo tovin aikaisemmin. Saa jakaa johonkin Alavuden seudun ryhmään, jos tavoittaisi omistajan (itse en tuon seudun ryhmiin kuulu, ohikulkumatkalla vain). Kartassa sijainti suunnilleen. Ennen grilliä kun Kuortaneelta päin tullaan.

TALTEENOTETTU ALAVUS, POLLARI 10.5.19


Huonokuntoinen, pieni kolli kissa löydetty roskisten läheisyydestä. Ilmeisesti viime syksyn pentuja. Kissa toimitettu välittömästi eläinlääkäriin jossa valtavat takut saivat lähdön ja erittäin pahaa virus- ja bakteeri-infektiota lääkitään nyt. Korvissa punkki ja sai niihin lääkkeen. Ei sirua.

Tiedustelut: 0406303162 / elaintiimi@gmail.com

NÄKÖHAVAINTO 9.4.19

ÄHTÄRI, Inha

EDIT 10.4.19

Ei ollutkaan heidän kissansa eli edelleen omistaja hukassa.

EDIT. 9.4.19 klo.22.00

Omistaja tavoitettu. Kyseessä ulkoileva ja leikattu kissa.

Saimme eilen yhteydenoton kissasta. Kuvan kissa ollut alueella ilmoittajan mukaan kuulemma jo 2 vuotta. Onko kenelläkään tietoa tästä kulkurista?

0406303162 / elaintiimi@gmail.com

NÄKÖHAVAINTO 9.4.19

ALAVUS asema

Kuvan kissa pyörinyt jo aika kauan alueella ja on saanut osansa pakkasesta ja ehkä muustakin. Jos tunnistat kissan, ota yhteyttä. Omistaja, jos tunnistat kissasi, niin ota välittömästi yhteyttä, kissa tarvitsee välitöntä eläinlääkärin hoitoa!
Yritämme saada kulkurin kiinni. Ilmoitamme, jos onnistuu.

0406303162 / elaintiimi@gmail.com

TALTEENOTETTU 7.4.19 ALAVUS Vetämäjärvi

Kuvan kissa loukutettu talon pihasta, jossa oleillut. Erittäin arka ja vissiin viime kesän pentuja. Turkissa aikamoisia takkuja. Sukupuolesta ei vielä tietoa, luultavasti tyttö. Ei sirua.

Tiedustelut 0406303162

ALAVUS 4.3.19 LÖYDETTY KUOLLEENA

Salmentien ja Lapinkyläntien risteyksestä hieman Keskiselle päin.

Iso mustavalkoinen kissa jäi auton alle tänään. Kissa haettu pois tienreunasta eikä ollut sirua. Kuvan saa pyytämällä.
Kiitos lukuisista ilmoituksista ja erityisesti Sinulle, joka nostit kissan pois keskeltä tietä.
Omistaja voi kysyä kissaa meiltä. Säilytämme hetken aikaa ja sitten toimitamme tuhkaukseen, mikäli omistajaa ei löydy.

LÖYDETTY KUOLLEENA 1.3.19 ÄHTÄRI


Kissa jäänyt eilen auton alle ja nostettu pysäkille. Etsitty jo eilen ilmoituksen perusteella, mutta löytyi vasta tänään. Kissalla panta kaulassa. Emme itse valitettavasti nyt pääse kissaa noutamaan sirun tarkistukseen, eli jos joku ystävällinen ihminen voisi tämän reppanan käydä hakemassa pois ja tuoda joko meille tai viedä eläinlääkäriin sirunlukuun, niin olisimme kiitollisia avusta. Tai jos joku tunnistaa kissansa, niin käy hakemassa se.
Sijainti Itä-ähtärin tien ja puistotien risteyksessä tien oikealla puolella linja-auto pysäkillä.

EDIT. 24.1.19 klo.22.30

❗Kissa on haettu tänään lämpimään. Ei sirua. Aivan ihana iso sylivauva eli jonkun kissa aivan selvästi. Ja on tyttö.❗

NÄKÖHAVAINTO ALAVUS ASEMA, 24.1.2019 KÄRPPÄKOSKENTIE

Ilmestynyt kärppäkoskentielle marraskuulla ja nyt asustelee ilmoittajan ulkorakennuksessa. Tyttö ja hyväkuntoinen,oli erittäin arka aluksi.
Jos omistajaa ei löydy, haemme pojan pois pakkasesta.

elaintiimi@gmail.com / 0406303162

EI HERKILLE!!

OTETTU HALTUUN KISSA ALAVUS HAKOJÄRVI 21.1.19

Onko sinulla ollut mustavalkoinen, puolipitkäkarvainen kissa, joka on saanut ulkoilla vapaasti ja kadonnut syksyllä? Tyttö kissa.

Tyhjennämme nyt erästä usean kymmenen kissan populaatiota ja sieltä löytyi kissa, joka ei kuulu ns.perusporukkaan.
Kissa on tullut sinne syksyllä ja on ollut sisätiloissa. Kissa oli löydettäessä niin kamalassa kunnossa, että vastaavaan ei ihan joka päivä törmää.
Tiedättekö miltä näyttää eläin, joka mätänee ulkoa ja sisältä. Mitä kipua ja kärsimystä menneet kuukaudet sille ovat olleet.

Tässä on yksi surullinen esimerkki siitä, miten voi vapaasti ulkoilevalle kissalle käydä. Eikä edes tarvita autoa, eikä petoeläintä. Riittää vain ihminen jää väärä pihapiiri.

KUVAT KISSASTA VOIVAT JA VARMASTI JÄRKYTTÄVÄT HERKIMPIÄ.

Pahoittelemme.
Mutta hyssyttely ja silmien ummistaminen kissojen tilanteesta täällä Etelä-Pohjanmaalla ja ylipäänsä Suomessa on aivan järkyttävä. Nämä asiat pitää kertoa ja näyttää. Asiat eivät muutu lakaisemalla ne maton alle ajatellen että "sehän on vain kissa" tai "Apua, en kestä katsoa."
Tämä oli kissa, yksi monista, jotka ovat tuossa tilanteessa vain ja ainoastaan ihmisen vuoksi. Yksikään näistä ei ole pyytänyt päätyä populaatioihin, rääkkäjien käsiin, ulkokissaksi jne. Vastuu on meidän ihmisten ja meidän pitää se kantaa näiden kaikkien kohdalla.
Se rähjäinen populaatiokissa on meille aivan yhtä arvokas elävä olento, kuin se kallis rotukissakin. Ja niistä aroista kissoistakin suurimmasta osasta saa kotikissoja jos haluaa. Se vain vaatii aikaa ja aikaa. Monet sairaudet on hoidettavissa, lihasköyhyys hoidettavissa, luottamus voitettavissa jne.
Kiitos muiden yhdistysten ja nyt myös viranomaisten, me voimme tälle populaatiolle tarjota vaihtoehdon. Kissoja on kymmeniä. Osan joudumme todella huonon kunnon takia päästämään pois, mutta osa saa uuden elämän.

Mutta, kun eilen
tämän nimettömän pienen kissan silmät pyysivät apua...Voin kertoa, että se katse ei lähde mielestä eikä verkkokalvoilta ikinä pois. Eikä myöskään se, miltä ne näytti siinä lääkärin pöydällä. Suu täynnä kasvamia, mätää...tassu halki, turvonnut palloksi ja siitä valui mätää, kovettuneita mätätakkuja ympäriinsä, alapäästä valui joka pakasta mätää... Ei tällaista kertakaikkiaan saa tapahtua!!!! Helevetti sentään, missä on ihmisyen inhimillisyys, empatia, maalaisjärki...
Luojan kiitos sen kärsimys loppui eläinlääkärin luona eikä vielä ehkä kuukauden kitumisen jälkeen yksin jossain nurkassa.

Lepää rauhassa pieni. Ja anteeksi. Anteeksi meidän ihmisten puolesta.

Jos tunnistat kissan, niin ota yhteyttä.
elaintiimi@gmail.com/ 0406303162

TALTEENOTETTU 15.1.19

HATTULASTA IITTALAAN MOOTTORITILASSA MATKUSTANUT JA SITTEN
KLINIKALLE TOIMITETTU PENTU.

Hieman väliaikatietoja Matilda-pennusta, joka tosiaan eilen löytyi auton moottoritilasta tipahtaneena ja maahan kiinni jäätyneenä.
Eilen otettiin röntgenkuvat ja niissä ilmeni lantion murtumia, joista ainakin yksi-kaksi vaatii leikkauksen. Lisäksi häntä on irti ja sen kohtalo ratkeaa ensimmäisen operaation jälkeen.
Korvapunkki ja silmät hieman huonossa kunnossa.
Löydökset olivat musertavia, mutta koska pentu on täynnä elämäniloa ja taistelutahtoa, se on meidän erittäin osaavan sijaiskotimme hoidossa ja alan huippu-ammattilaiset ovat valmiita operaatioon, niin päätimme eilen lähteä yrittämään.
Laitoimme keräyksen Matildan hyväksi ja on uskomatonta, kuinka Te rakkaat ihmiset lähditte mukaan tähän. Laitamme tänään myöhemmin tarkan keräyksen tähän astisen tuoton julki.
Eli, seuraava etappi on leikkaus ensi maanantaina. Siihen asti Matilda saa kipulääkitystä, öljyinen turkki hoidetaan, se saa kunnon ruokaa, lämpöä ja rakkautta. Korvia ja silmiä myös hoidetaan.
Leikkauksen jälkeen sitten selviää, joudutaanko häntä amputoimaan.

Olemme saaneet runsaasti viestejä ja puheluita asiaa koskien ja pyytäisimme nyt Teitä, joilla on asiasta kysyttävää, laittamaan meille sähköpostia elaintiimi@gmail.com. Emme valitettavasti pysty olemaan puhelimessa kokoajan ja meillä on muitakin juttuja työn alla, niin siksi tämä pyyntö ��.

Olemme myös saaneet hyvin paljon adoptiokyselyitä, samoin sijaiskotimme. Jos kaikki menee hyvin, on Matilda adoptoitavissa, mutta ei vielä pitkään aikaan, joten emme ota varauksia tms vastaan. Aikanaan tyttö kyllä pääsee adoptio-ohjelmaan.

Lisäksi jos joku tunnistaa kissan omakseen, voi olla meihin yhteydessä. Toki tuo hyvin runsas punkki-yhdyskunta ja madot ei oikein anna kuvaa hyvistä kotioloista.

Alavuden seudun Eläintiimi Ry


TALTEENOTETTU 12.1.19

ALAVUS VETÄMÄJÄRVI

Kauan ihmisten pihoissa pyörinyt kissa. Otettiin nyt loukulla kiinni.
Kissa huonossa kunnossa ja viety lääkäriin.

Yhteydenotot klo. 9-18
0406303162 tai elaintiimi@gmail.com

Eikä ole ensimmäinen kissa tuolta alueelta. Toinen samasta paikasta löytynyt on lopetettu tänään huonon kunnon vuoksi.
Ja lisää tulee...

9.1.2019

Huomio Kuortane ja lähialueet. Onko kissa kateissa?

Eilen saimme yhdistyksellemme kissan, joka on loukutettu populaation hävityksessä muun tahon toimesta.
Tämä kissa ei päätynyt, luojan kiitos, katsomaan metsästäjän piippuun, kuten ne muut, vaan pääsi meille.
Kissa on ulkoisesti hyvässä kunnossa, on kiltti ja aivan selvästi ollut jonkun kissa.
Nyt on meillä erittäin vahva epäilys, että tämä kaveri ei välttämättä edes kuulu tuohon hävityksessä olleeseen populaatioon, vaan on jostain muualta.
Jos sinulta on kateissa kuvassa näkyvän kaltainen kissa, niin ota yhteyttä meihin.
Mikäli kotia ei löydy, etsimme tälle hurmurille uuden kodin.
Lisää kuvia tulossa illalla.

0406303162 (myös txt ja Whatsapp)
elaintiimi@gmail.com

TALTEENOTETTU 7.1.19 ALAVUS Ristilä.

Nuori kissa, joka on alueella oleillut jo jonkin aikaa, pyrkinyt lämpimään ja nukkunut mm.navetassa. Turkki likainen ja huopaantunut paikoin, korvapunkki löytyy ja on pirun kiukkuinen vaikka pieni onkin. Ei siis ole käsiteltävissä kuin hanskoilla ja silloinkin ilmoittaa kyllä mielipiteensä tehokkaalla puremalla ja neljän tassun kynsitekniikalla. Ei sirua.
Olemuksen perusteella viime kesän pentuja.
Kyselyt:

elaintiimi@gmail.com / 0406303162

TALTEENOTETTU ALAVUS VETÄMÄJÄRVI 3.1

Kuvan kissa oleillut pitkään vieraalla piha-alueella. Ei ole käsikesy. Sukupuolesta ei vielä tietoa. Otettu nyt loukulla pois palelemasta.
Lisätietoja tulee kun niitä saadaan.
Jos näyttää tutulta, niin yhteyttä meihin. Ei sirua.

elaintiimi@gmail.com


EDIT. KISSA JOUDUTTIIN LOPETTAMAAN VAKAVAN MAKSAVAURION VUOKSI :(


TALTEENOTETTU ALAVUS keskusta 30.12.2018

Tänään jäi kuvan pieni tyttökissa auton alle 66:lla ja saimme pyynnön poliisilta käydä hakemassa kissa, koska ulkoiset vammat olivat vain takajalassa.
Kissa vietiin eläinlääkäriin ja ultran tutkimuksissa selvisi, että se saattoi olla tiine alkuvaiheessa ja vatsaontelossa oli runsaasti verta. Peräsuolesta tuli myös verta. Takajalka oli sijoiltaan/murtunut ja kissa oli kuiva.
Yhdessä eläinlääkärin kanssa päädyimme päästämään kissan parempaan paikkaan.
Kissalla ei ollut sirua ja sillä oli paljon ulkoloisia ja paleltumia korvissa.
Omistaja voi halutessaan olla yhteydessä Alavuden eläinlääkäriin. Kissa menee sen kautta yleistuhkaukseen eläinsuojelutapauksena.
Jälleen yksi turha kuolema.

Haluamme kiittää sitä henkilöä, joka poliisille teki yliajosta ilmoituksen ja Alavuden poliisia, että ottivat meihin yhteyttä.
Näin kissan ei tarvinnut kuolla pakkaseen vakavien vammojen seurauksena.

Lepää rauhassa pieni. Sait lähteä sateenkaarisillalle sylissä.

LÖYDETTY KUOLLEENA ALAVUS Kolisto 21.12.2018


**EDIT: 22.12.18**

❗Kissan omistaja löytyi ja Alavuden seudun Eläintiimi Ry tulee viemään asian taustojen perusteella viranomaiskäsittelyyn.❗

Vaikka emme kissan historiaa tiedä, niin silti tämä sama kohtalo uhkaa kaikkia ulkona ominpäin kulkevia kissoja. Eli tämä on tapaus omistettu erityisesti teille, jotka sen ulko-oven avaatte kissoillenne.

Tällä kissalla ei ollut suojelusenkeliä mukanaan. Ensimmäinen havainto kissasta on jo n.kuukauden takaa. Sitten se katosi ja nyt ilmestyi uudelleen. Enää vain apumme ei sitä tavoittanut.
Suojaa etsiessään se on käpertynyt levyn taakse hakien lämpöä ja turvaa hallin taustalta. Kuitenkin ravinnon puute ja kylmät yöt veivät voiton ja kissa on jäätynyt siihen paikkaan.
Tiimimme kävi hakemassa jäätyneen pienen pois.
Tämä on väärin, niin helvetin väärin. Yksikään elävä olento ei ansaitse kuolla kylmyyteen, yksin ja hitaasti. Mikään perustelu kissan onnellisesta elämästä vapaasti ulkoilevana ei oikeuta ihmistä tämän kaltaiseen välinpitämättömyyteen. Ei mikään. Ja jos kissasi karkaa, katoaa, ilmoita siitä välittömästi meille, löytölöihin, netissä ja kauppojen seinillä. Siruta kissasi niin se löytää kotiin helpommin.
Ja näitä saman kohtalon omaavia kissoja on paljon. Siis todella paljon. Liikaa.

Tämä kissa on ns.naamiokissa eli ei mikään perinteinen maatiainen. Tulemme selvittämään kissan lähtökohtia ja asia tullaan viemään eteenpäin, mikäli tilanne sitä vaatii.
Jos sinulla on tietoa kissan liikkeistä tai omistat kissan, ole meihin yhteydessä!

TALTEENOTETTU ALAVUS 30.11 Jokivarrentie


Kuvan laiha tyttökissa ollut useamman päivän pihapiirissä ja huutanut ovella. Kissalla ei ollut sirua. On nyt tallessa josko omistaja vaikka löytyisi. Naapurusto ei kissaa tunnistanut.
Tiedustelut: elaintiimi@gmail.com / 0406303162

TALTEENOTETTU ALAVUS, SULKAVANKYLÄ 17.11.18

2 pentua

Meille on nyt tullut useammasta paikasta ja eri ihmisiltä yhteydenottoja irrallaan kulkevista kissoista. Sulkavankylässä. Niin aikuisista kuin pennuista.
Leikkaamattomat tekevät jatkuvasti pentuja ympäriinsä ja niitä sitten asukkaat yrittävät parhaansa mukaan auttaa. Ja näitä pentuja on paljon!! Pyydämme nyt alueen ihmisiä menemään itseensä, leikkauttamaan ne jatkuvasti vapaana juoksevat kissat siellä suunnalla. Siinä on äkkiä populaatioiden synty lähellä ja pieniä siellä jo onkin. Alueella on myös tällä hetkellä kissarutto-epäily, joten emme voi korostaa liikaa sitä kissojen rokotusta, leikkausta ja valvottua ulkoilua.

Tänään kahteen eri paikkaan ilmestyi kaksi ihmisiin tottunutta kissanpentua, ikäarvio n.2kk. Onko nämä kesyt pennut karkuteillä vai tarkoituksella jätetty lähelle eri taloja?
Pennuista toinen on ainakin otettu tilan omistajien puolesta talteen ja yhteystiedot saa meiltä.

OMISTAJA LÖYTYNYT!

KENEN PIENI SEIKKAILEE AUTOTIELLÄ???

ALAVUS, SALMENTIE/SALMENKALLIONTIE 16.11.18

ILMOITTAJA OTTANUT KISSAN TALTEEN. YHTEYSTIEDOT SAA MEILTÄ.

Ilmoittajan kertomaa:
Salmenkalliontiellä pyörii tälläinen pieni kissa. Lähtenyt seuraamaan kahta pyöräilijää tuosta salmentieltä, läheltä salmenkalliontienhaaraa. Laihan oloinen ja nälkäinen. Otettiin sisälle tuolta ulkoa. Kehrää kovasti.

TALTEENOTETTU ALAVUS TÖYSÄ 22.10.18


Pentu istunut ison tien reunassa ja ohi ajaneet ihmiset huomasivat sen, ottivat kyytiin ja toimittivat meille.
Ikää pennulla on n.10-viikkoa ja on täysin kesy. Kovin on matoinen maha, mutta muuten ulkoisesti kunnossa.
Vaarallisella paikalla on pikkukaveri ulkoillut. Muita pentuja ei näkynyt.

Tiedustelut: elaintiimi@gmail.com / 0406303162

TALTEENOTETTU ALAVUS KÄTKÄNJOKI 1.10.


Meille tontin omistajan ilmoittama, ulkorakennukseen ilmestynyt, yksinäinen kissanpentu haettu eilen meille. Maha on todellinen matopallo, korvissa punkki...jne.
Antaa koskea, eli on jossain määrin tottunut ihmiseen. Ikä alle 10 viikkoa. Muita pentuja ei toistaiseksi ole alueelta löytynyt.

Tiedustelut 0406303162 / elaintiimi@gmail.com

8.9.2018

Kissa tuotu meille ja sirua ei ollut. Alla löytäjän tekemän ilmoituksen teksti.


Kenen kissa? Alavus, Sydänmaa. Nälkäinen, hellyydenkipeä ja yrittää tulla meille sisälle. Ilmeisesti uros ja eksyksissä, selkeästi ollut jonkun kissa. Ruokaa ja vettä annettu, sisälle ei voida ottaa, kun alistaa pahasti meidän omaa kissaa.

LÖYTYNYT KUOLLEENA 2.8.18 ALAVUS RANTATÖYSÄ

Musta/valkoinen kissa auton alle itärannan risteyksestä vähän kätkänjoelle päin sillan kupeessa oikealla puolen tietä! Tällä hetkellä kissa on kuulemma tien sivussa.

TALTEENOTETTU 16.6 ALAVUS; ALAVUS-TUURI VANHANTIEN VARRESTA.


Pyöräilijät havainneet lujaa huutavan pennun lautakasan päältä. Ikää noin 4-5 viikkoa. Etsinnöistä huolimatta muita ei löytynyt. Etsinnät jatkuvat huomenna.Lähitalossa ei tiedetty kissasta mitään.Kyselyt: elaintiimi @gmail.com / 0406303162

TALTEENOTETTU KUORTANE;LEPPÄLÄNKYLÄ 18.6


Löytynyt pieni, noin 4-viikkoinen kissanpentu. Ei havaintoja emosta tai sisaruksista. Pentu on nyt hoidossa ja siirtyy myös varaemolle. Ulkoisesti sen näköinen ja hajuinen, ettei ole sisätiloissa elänyt. Kyselyt: elaintiimi@gmail.com / 0406303162